Blog

Posbank 2018

Om zeven uur ’s morgens was het verzamelen bij Frank Verwegen. De temperatuurmeter stond op 13 graden en het was droog. Dus perfect weer om aan deze tocht te beginnen.

Voor we vertrokken moest eerst de band van Herman geplakt worden en de nieuwe fiets van John bekeken en gekeurd worden. Ja, John had deze fiets aangeschaft omdat hij opa was geworden zoals hij vertelde.

Nadat we vertrokken waren gingen we met wind in de rug in een mooi tempo richting Mill, Beers, Linden naar Groesbeek. De Stekkenberg was nog steeds afgesloten. Vandaar dat we via een andere weg boven bij de Nijmegesebaan uitkwamen en richting de Heilige Landstichting naar Berg en Dal fietste.

Na wat kleine beklimmingen passeerde we de Waalbrug in Nijmegen om bij Lent op de Waaldijk te gaan richting Arnhem. Na 50 km werd er lek gereden. Hiervan werd dankbaar gebruik van gemaakt  om daar de korte pauze te houden i.p.v. bij het pont van het Pannerden kanaal.

Via een wirwar van fietspaden werd de brug over de Nederrijn gepakt. In Velp gaan we niet zoals gebruikelijk door het dorp, maar Frank heeft een mooie weg gevonden om uiteindelijk op de Zuthensestraatweg uit te komen. In Rheden slaan we links af richting de Posbank.

In het begin van de afdaling van de Bovenallee krijgt Toon maluur met zijn ketting. Maar met behulp van Ton kon hij zijn weg vervolgen.

We fietsen nu langs het openluchtmuseum dat 100 jaar bestaat, richting onze pauzeplaats in Oosterbeek. Daar zit Willeke in de zon ons op te wachten. De spullen werden uit de auto gepakt om vervolgens koffie met vla bij restaurant Schoonoort te nuttigen. Frank heeft hier goed onderhandeld over de prijs.

Hierna werd het tweede gedeelte van de tocht aangevangen. De bekende Italiaanse weg werd aangedaan om vervolgens de laatste klim de Boersweg te bedwingen, waar Willeke stond om foto’s te maken.

Maar net voordat we de Nederrijnbrug over wilde steken, ging Gerry op zoek naar Henri van de Heijden. Bij terugkomst had hij hem niet gevonden. Wat bleek Henri had samen met Ton voor een andere weg gekozen.

Het heuvelachtige had nu plaats gemaakt voor het polderlandschap. Hier hadden we best een stevig wind van voren en opzij. Na de Ewijkse brug gingen we via strakke rechten polderwegen via Leur richting Wijchen.

Piet kreeg daar zijn tweede lekke band. Met behulp van Henri was de klus vlug geklaard. De oorzaak van de lekke band was dat de vullingen van de CO2 patronen over de datum waren.

Via de Maasdorpen Niftrik, Neerloon en Overlangen arriveerde we bij de Molen in de Reek. Nog even het fietspad richting Zeeland om vervolgens via de kleine Graspeel en de Brand langs de vliegbasis in Volkel, Kloosterstaat 50 te arriveren met 173 km op de teller.

Nog even een groepsfoto, van de deelnemers en een bedankje naar Willeke voor het rijden naar Oosterbeek.

Iedereen was te spreken over de tocht die door Frank goed begeleid en voorbereid was.

Gelezen: 509 keer

Gerelateerde items (op tag)

Populair