Blog

De twee linden

Zaterdagmorgen 21 juli, weer een verrassing met hoeveel fietsers er staan in vakantie tijd. Het is een komen en gaan van fietsers. Het was even schrikken, zo’n grote opkomst hebben wij al een geen tijden meer gehad. Een club van 21 renners stond klaar om de tocht van Marlein en Wilma te fietsen.

We vertrekken richting Oventje, Zeeland, via de Krietsberg, met direct een lekke band. Marlein maakt van de gelegenheid gebruik, om even naar de Twee Linden te bellen en het exacte aantal fietsers door te geven. In de Reek gaan we de dijk op, een echte zomer en je waant je in Zuid Frankrijk, elke dag mooi weer. Ook al draaien de regen installaties overuren, voor ons fietsers is het heerlijk weer.

Het is rustig, de meeste mensen liggen nog op een oor. Er wordt naar Overlangel, Niftrik, Hernen, Bergharen, Deest, Druten, Boven Leeuwen gefietst waar we de dijk af om in het centrum van Beneden-Leeuwen te pauzeren. Op het mooie terras van hotel restaurant De Twee Linden zijn twee lange tafels gereserveerd. De mensen die hier nog op een oor liggen zullen wel wakker worden van dit peloton. Vele vakantie verhalen worden er verteld, er zijn er al een hele club die het vakantieavontuur alweer beleefd hebben. Dat zegt ook iets over de gemiddelde leeftijd van de club.

Ondanks de grote groep wordt er goed gefietst, iedereen kan het goed bijbenen en Jan van Schijndel houdt het vanaf de achterhoede in de gaten. Wij fietsten de dijk weer op richting Althorst, Appeltern, Batenburg, Neerlangel. De maas over bij Ravenstein naar Herpen, Schaijk, Zeeland, Uden, Volkel.

Marlein en Wilma bedankt, ook onze vijf gastrijders hebben van jullie mooie tocht mee mogen genieten.

Gelezen: 517 keer

Gerelateerde items (op tag)

Populair