Blog

Jan Janssen Classic 2018

Na een korte zomerstop stond vandaag de 5e vrije tocht van dit seizoen op het programma. Vorig jaar stond deze ook op de kalender en werd toen met zeer slecht weer gereden en dat waren de meeste deelnemers van vandaag niet vergeten zelfs het personeel op de pauzeplaats wisten dit nog te vertellen. Maar vandaag was alles anders (het zomerse weer lijkt nu niet op te houden) en vertrokken we vol goede moed naar het Gelders landschap.

De deelnemers van vandaag zijn Niel van Dijk, Toine Foolen, Phyllicia Henskens, Bram leijten, Piet van Maasakkers, John Robben, Kees Verboom, Gerry Verstraten en Frank Verwegen. Nadat de fietsen op de fietsaanhanger waren geladen kon de reis naar Heteren beginnen om na een half uur te arriveren op de parkeerplaats bij de McDonalds.

Na een klein overleg waren we er snel over eens om allemaal de kortere versie van 138 km samen te gaan fietsen. Nu nog effe 3 minuten wachten en we konden klokslag 8.00 uur vertrekken richting de rijn brug om daar de route op te pikken. De route gaat in het begin stevig op en af en slingert mooi door de plaatsen Doorwerth, Heveadorp, Oosterbeek richting Arnhem. Daarna ging het langs het openlucht museum en landgoed Schaarsbergen de Veluwezoom op. Daar fietsen we over mooie betonnen fietspaden langs de buitenzijde van de posbank richting de pauzeplek, en wat op viel was dat het zeer rustig was met fietsers en wandelaars en konden zodoende lekker door fietsen.

We hadden 67 km erop zitten toen we op ons pauze adres kwamen bij bakkerij Tom van Otterloo (niet de broer van) in De Steeg. Het winkeltje is niet ingericht om allemaal binnen plaats te nemen maar met dit mooie weer was buiten onder de platanen op het buiten terras geen straf (was vorig jaar wel anders en dat wisten ze daar ook nog). De vriendelijke serveerster kwam al snel naar buiten met koffie en appelflappen die Frank van te voren besteld had. Toen het tweede bakkie werd besteld moesten de kopjes van de eerste ronde effe gewassen worden simpelweg omdat ze niet zoveel kopjes hebben.

Nadat de bidons gevuld waren werd er door de vrije tochten commissie afgerekend en konden we aan de tweede helft van onze tocht beginnen. Dit was weer effe andere koek we moesten na een kilometer meteen aan de bak nu kwamen de klimmen en afdalingen van de posbank aan de beurt. Via Rozendaal langs Velp gingen we weer terug Arnhem in en komen door de parken Klarenbeek en Sonsbeek.

We verlaten Arnhem om via Oosterbeek af te dalen naar de rijn, na een klein stukje vlakke weg langs de sluizen van Driel komen we aan bij de Italiaanse weg een mooie klinkerweg met haarspeld bochten die lekker omhoog loopt en die nog lang vals plat omhoog loopt richting Wolfheze. Hier aan gekomen volgen we het fietspad naar Bennekom dan naar Wageningen waar de officiële start is van de Jan Janssen classic om vervolgens via Renkum en Heelsum bij de Rijnbrug weer uit te komen.

We trappen de laatste meters naar ons begin punt rustig uit en zijn tegen 14.00 weer terug. Na het omkleden en het laden van de fietsen kon de terug reis naar Volkel beginnen. Iedereen had lekker gefietst en vond het een mooie en bijzondere omgeving. Kort samen gevat 138 km 1200 hm, en geen pech of malheur gehad.

De volgende vrije tocht zaterdag 28 Juli de Nord Eifel.

Gelezen: 537 keer

Gerelateerde items (op tag)

Populair