Blog

verdwaasd

Op zondag 1 juli staan om 8.30 uur 14 rijders te popelen om met dit mooie weer de Griendsveentocht te gaan fietsen. Buiten Volkel merken we gelijk dat er wel een straffe zuidoostenwind staat waar we tegenin moeten. Echter geen probleem voor onze voorrijders aangevuld met de uitzetters Jan Arts en Johan Heemskerk.

Via de Heikant en Venhorst bereiken we de Middenpeelweg. Even een ommetje door het buitengebied van Rips om vervolgens in IJsselstein rechtsaf te draaien de Timmermansweg in. Na een kilometer of vier gaat plotseling Kenny Jackson in volle snelheid over de kop en blijft verdwaasd liggen. EHBO-er Geert Pluk staat hem bij en er wordt 112 gebeld. Na een kwartier arriveert de ambulance, er wordt geconstateerd dat er niks gebroken is maar er wel enkele scheuren in zijn helm zitten. Pieter Scheepens vergezelt hem naar het Udense ziekenhuis. ’s Middags blijkt dat het gelukkig allemaal meevalt, geen hersenletsel of iets gebroken, zijn helm heeft zijn waarde wel bewezen!

We besluiten de tocht niet verder uit te fietsen omdat we nog voor de pauzeplaats zitten. We keren om en drinken in IJsselstein een kop koffie, waar de jarige Geert Pluk ons trakteert op cake. Vervolgens fietsen we met de wind in de rug naar huis waar we om klokslag 12.00 uur arriveren.

Processie naar Kevelaer

Een traditie werd zaterdag 30 juni door de C-groep hersteld: een oude tocht met een doel, nl. naar het Duitse bedevaartoord Kevelaer. Het kwintet reed de 122 km lange tocht in bijna tropische temperaturen.

Gestart om 8.30 uur met ongeveer 20 graden die al snel opliep naar bijna 30 graden rond het middaguur. Op de heenweg via Venhorst, Elsendorp, Westerbeek, Stevensbeek, Vierlingsbeek, Holthees, Maashees, Geijsteren, Wanssum, over de Maasbrug, Wellerlooi, de grens over naar Twisteden en met de oostenwind tegen toch reeds om 10.40 uur op het pauze-adres het Kevelaerer Kaffeehaus midden in het centrum tegenover de kerk.

Het was weer gezellig druk op het terras en wederom een activiteit in en om de kerk. Met de wind mee na de pauze via de Wellsche Hut, nieuw-Bergen, Bergen, oud-Bergen naar Afferden. De hitte en de afstand begon toch bij een aantal de tol te eisen en het op tijd drinken is dan soms wel eens vergeten. In een mooi aangepast tempo werden de laatste kilometers via Heijen, Gennep, Oeffelt, Beugen, Haps, St Hubert naar Volkel afgelegd.

Gelezen: 576 keer

Gerelateerde items (op tag)

Populair