Blog

Giro di KiKa

Voor we vertrokken kregen we thuis via de app, foto’s van Albert van Maasakkers over de Giro di Kika fietsers. Albert gaat mee als verzorger en houdt ons op de hoogte hoe het met John van de Heuvel en Tonni Putman gaat. Een heel mooi initiatief, wij nemen ons petje voor hen af. En hopen dat ze de tocht goed afronden.

Succes Mannen !!!

De Jakobus hof

Marijke en Wilma hebben deze tocht voorbereidt. Het clubje lijkt met de week kleiner te worden nu waren we nog met zeven. Vele zijn op vakantie van onze club, of hebben andere bezigheden. Een enkeling heeft de avond van te voren een feest gehad, en dit iets te uitbundig gevierd. Ondanks dat het clubje klein was is er goed gefietst.

We fietsten via de Maatsehei naar Erp, Veghel, Keldonk, Sint Oederode, Best , Oirschot, Boxtel. Bij de Jakobus hof hadden we pauze. Buiten op het terras, de stamtafel was voor ons. Buiten liepen de kippen rond op het terras, en een kloek met kuikens. De melk moest goed op geborgen worden anders gingen de katten eraan. Leuk terras, en vele hebben deze plek ontdekt. Koffie, Thee en Rivella werd er besteld. Deze keer geen Radler, zo warm was het nog niet, maar de zon kwam al steeds vaker een blik werpen.

De weg naar huis verliep vlot, soms te vlot en moesten de enthousiaste voorrijders een tandje minder fietsen zodat de achterhoede ook mee kon. Ook andere weggebruikers hadden haast, er moest zondig toch nog ingehaald worden net voor de bocht en dan komt er een tegenligger. Het is maar goed dat het bijna altijd goed afloopt, maar soms houdt je je hart vast. Er zijn echte wegpiraten bij. Wij waren om vijf over half zes weer in Volkel.

Golfweer?

Er was zaterdagmorgen 23 juni sprake van een forse weersomslag met een koude nw-wind bij de start van de zomerperiode 2018. De 8 deelnemers van de C-groep reden ditmaal op verzoek van de broers Jos en Pieter de Bessembiendertocht ter voorbereiding van een zondagse B-tocht binnenkort.

Het was met een maximum van 12 graden en de korte broeken toch wel koud aan de benen. Zeker Ken ervaarde dat op zijn bruingebrande lichaam na de vakantie in het warme Thailand. Dat is Holland ten voete uit: niks zo veranderlijk als het weer. De pauze werd gehouden in het golfbaanpaviljoen van Bleijenbeek in het Noord-Limburgse Afferden. Het bekende cafe in de Hei was op zaterdagmorgen traditioneel nog gesloten.

Op de golfbaan waren velen aanwezig om een (golf) balletje te slaan; leek een vereniging die een toernooitje hield. Hadden wellicht ook mooier zomers weer verwacht. Is net als het toerfietsen een buitensport met zijn ups en downs. Een vlotte tocht met af en toe wat kleine vergissingen. Een voorbereiding die zijn nut weer eens bewees. Ook de overtocht met het veerpont van Afferden naar Sambeek ontbrak niet en 12.20 uur arriveerden de rijders in Volkel na deze rit van 92 km.

 

Gelezen: 628 keer

Gerelateerde items (op tag)

Populair

 • Maashorst Veldtoertocht Maashorst Veldtoertocht
  Maashorst Veldtoertocht, we zijn er klaar voor; start en pauze locatie ingericht en volledig uitgepijld. Laat de deelnemers maar komen…
 • Start2Bike Start2Bike
  Altijd al willen fietsen? Misschien fiets je zelf al maar wil je graag in groepsverband fietsen? In de maand april…
 • Club Kampioen 2019 Club Kampioen 2019
  Toine Foolen en Roland van den Berg titelhouders 2019 TWC Volkel Tijdens het TWC sportgala van vrijdagavond 8 november werden…
 • Tijdritten 2019 Tijdritten 2019
  Al de ingrediënten waren er voor een geslaagde tijdrit. Het was droog, een mooie tijd om te beginnen, de koffie…
 • Meer water dan gedacht… Meer water dan gedacht…
  Deze titel staat niet voor de regen die er steeds zacht gevallen is tijdens deze rit maar meer op de…