Blog

Oaw knuet

Vorige week Peter, vandaag is de beurt aan Leny, toevallig na elkaar. Lekker fietsweer iets meer wind dan vorige week, minder zon wel goede temperatuur. Met negen TWCers waren we en Geert Pluk was onze gastrijder. We mochten allemaal op kop rijden.

Druk was het op de weg, en het leek wel of ze allemaal haast hadden. Een tocht met vele onverwachte verrassingen, in bochten, met afdraaien of oversteken.Het begon al op de Heikant, daar viel Anne om door een stuur foutje. Eerste val voor haar, als het hierbij blijft is het goed. We fietsten naar Venhorst, Handel. Hier even gestopt om een bidonhouder vast te schroeven. Gelukkig had Geert een inbussleutel bij. We fietsen weer verder naar de Mortel, Bakel, Millheeze. Hier komen we weer in Brabant en fietsen we door de Zeilberg naar Deurne.

We dronken koffie bij het kringloop café nabij het spoor van Deurne. De eerste keer dat we hier kwamen was het net geopend, toen waren wij de eerste gasten, de vorige keer zou Gordon een bezoek brengen. De beheerster vindt het wel gezellig dat wij komen en laat ons de foto van Gordon zien. Ze praat heel graag en alles op z’n Deurnes. De koffie is zo gezet, er wordt getrakteerd op stukjes ontbijtkoek, en Marie koekjes met suiker. Geert vindt het wel geinig al de oaw kneut, en maakt er een foto’s van. Wij gaan ervan uit dat hij het over de spullen had!!

Buiten gaat het André onderuit over een gladde plaat. Hij heeft vele jaren gevolleybald en dat is duidelijk aan zijn vallen te zien. Hij rolt zich goed om en wij kwakken neer, een heel verschil. Geen letsel, we gaan aan de terugtocht beginnen. We moeten een klein ommetje maken, maar volgen de omleiding en komen zo weer op de route uit.

Via Deurne naar Vlierden, Bakel, De Mortel, Gemert. Hier wordt Andre bijna geschept door een auto, die extra gas geeft op de rotonde. Hij heeft vandaag een engeltje op zijn schouder zitten. Allemaal flink geschrokken, we fietsen verder via Esdonk naar Boekel, over het Goor naar Volkel. Rond kwart voor zes kwamen we bij de Wervel aan. Peter was blij dat zijn fiets het volgehouden had, die begon steeds meer te kraken.

't Kreugke

Met lekker fietsweer, en een flink windje, vertrekt de A groep zondag 17 juni voor de Spoordonk tocht. Via Veghel, Liempde rijden we richting Spoordonk. Waar we, zoals de naam van de route doet vermoeden, onze koffiepauze hebben in 't Kreugske in Spoordonk. Maar voordat het zover is, rijden we door de mooie omgeving van het buitengebied van Spoordonk/Oirschot.

Wist je dat dit deel van de route in de jaren zeventig gebruikt werd voor motorraces? Sinds kort is hier een verbindingweg vernoemd naar een bekende inwoner en motorracer van Spoordonk, Piet van de Wal. Pietje was in die tijd drievoudig nationaal kampioen motorraces en nam 11 keer deel aan de TT. Op de weg terug herhaalde de jaren zeventig zich. Bij de A50 kwam een enorme optocht van brommers uit de diezelfde tijd ons tegemoet. Prachtige brommers, sommigen met de bekende lederen schooltas achterop. Velen van ons zullen 'stiekem' met weemoed aan hun middelbare schooltijd terug gedacht hebben...

Voor Tonnie Putman en John van den Heuvel was dit de laatste 'trainingstocht' voor zij vertrekken naar Italië om daar voor het goede doel de Giro di Kika te gaan rijden. Wij wensen Tonnie en John heel veel succes!!

't Genot

Hoe toepasselijk deze zaterdag 16 juni tijdens de rit van de C-groep: de 5 renners hebben genoten van een opgepoetste en aangepaste historische koperen tocht van 90 km. Met als pauze-adres cafe 't Genot in Vierlingsbeek nabij het station. Deze tocht van 1998 is ooit gemaakt ter gelegenheid van het 12,5 jarig bestaan van TWC Volkel.

Rijdend door Landhorst, Westerbeek, Overloon, het grensdorpje Smakt nabij Venraij, over prachtige weggetjes door de natuur langs vijvers bij Maashees, via de maas-uiterwaarden met z'n boomkwekerijen naar de pauze nabij de voetbalvelden van Volharding in Vierlingsbeek. Op het terras genieten van koffie/thee om weer energie te tanken voor het 2e deel.

Door de kern van Vierlingsbeek naar de Boxmeerse kerkdorpen Groeningen, Vortum Mullem en Sambeek. De prachtige Maasheggen-regio achter ons latend via Boxmeer naar Beugen, buitengebied van Wanroij, lus rond Mill naar Volkel. De klanken van de kerkklokken verwelkomen de groep om nog even deze vlotte rit kort te evalueren.

Op krukken

Met de wind in de rug vertrokken we beschenen door een schraal zonnetje vanaf het Schakelplein richting Noord- Limburg. Met 15 man sterk en de volgwagen bemand door de geblesseerde Perry Smulders (bediende gaspedaal en remmen met z’n krukken). Het parcours (uitgezet door de 3 Jantjes ;Verbruggen, De Wit en Banken) lag er goed bij en nodigde uit tot topsnelheid. Vlot werd er dan ook doorgereden tot aan Westerbeek, alwaar we een gedwongen tussenstop moesten maken.

De band van Mari Verwegen verloor te veel spanning (en Mari teveel snelheid!!) en moest opgepompt worden. Al snel werd het ritme weer hervonden en via het mooie gebied van de Blakt en de Kiekweg belandden we in het kleine kerkdorpje Heide. Daar moesten we even de kermis omzeilen, waarna we al snel op ons koffieadresje in Veulen waren. Op deze locatie werden we van koeken voorzien door Roland van den Berg die er weer een jaartje bijgeschreven had. Uiteraard werd dit gevolgd door een uitbundig “lang zal ie leven”.

Na de koffie vertrokken we naar Oostrom/Venray om vervolgens via Holthees naar Boxmeer te fietsen. De wind kwam al iets meer van opzij en af en toe van voren, maar het tempo was nog redelijk. In Boxmeer werd van koers veranderd richting het Westen en kregen we de wind meer van voren. Maar de kopmannen deden goed hun best en net na het middaguur stonden we weer netjes op tijd op het Schakelplein.

Gelezen: 590 keer

Populair

 • Maashorst Veldtoertocht Maashorst Veldtoertocht
  Maashorst Veldtoertocht, we zijn er klaar voor; start en pauze locatie ingericht en volledig uitgepijld. Laat de deelnemers maar komen…
 • Start2Bike Start2Bike
  Altijd al willen fietsen? Misschien fiets je zelf al maar wil je graag in groepsverband fietsen? In de maand april…
 • Club Kampioen 2019 Club Kampioen 2019
  Toine Foolen en Roland van den Berg titelhouders 2019 TWC Volkel Tijdens het TWC sportgala van vrijdagavond 8 november werden…
 • Tijdritten 2019 Tijdritten 2019
  Al de ingrediënten waren er voor een geslaagde tijdrit. Het was droog, een mooie tijd om te beginnen, de koffie…
 • Meer water dan gedacht… Meer water dan gedacht…
  Deze titel staat niet voor de regen die er steeds zacht gevallen is tijdens deze rit maar meer op de…