Blog

Grafwegen

Vanwege een verschuiving in het programma stond zondag 10 juni voor de derde opeenvolgende week een rit richting Groesbeek op de planning. Met de klimbenen in vorm waren dan ook de paar in de route opgenomen hellinkjes geen enkel probleem voor de 19 TWC-renners die klokslag half negen vertrokken.

Met een mooi tempo ging het in rechte lijn via Mill, Sint Hubert, rondweg Haps en Oeffelt richting Gennep. De klimmetjes van de St. Janberg en Klein Amerika waren zoals gezegd voor het getrainde gezelschap een spreekwoordelijk appeltje-eitje, zodat de groep op de Kartenspielerweg even lekker los kon. Na nog een lusje in Duitsland konden we om half elf dan ook aan de inmiddels welverdiende koffie.

De terugreis verliep al even voorspoedig, middels een alternatieve route via Rijkevoort en Wanroij kwam het gezelschap na 93 veilige kilometers weer aan in Volkel. Door het uitblijven van lekke banden, kramp, hongerklop en ander ongemak kon onze volgwagenchauffeur Cor (die ons tegenwoordig ook live via de app kan volgen) zijn tijd besteden aan een uitgebreide fotoreportage onderweg.

De hel van het Zuiden

Het is Peter Schepers zijn tocht die we vandaag fietsen. Een tocht van 90 km. Niet te hard weg fietsen we hebben nog een hele lange weg te gaan. Dit was het advies van Peter, deze tocht was de Hel van het Zuiden. Nou we zijn benieuwd, we laten ons verrassen.

Met z’n tienen waren we. Allemaal doordraaien, geen liefhebber maakt niet uit dan gewoon draaien. We vertrokken luidruchtig ,Albert was er bij, met de nodige tips voor Iedereen, vooral voor Anna ze moest genoeg drinken, de bidon moest leeg zijn als we Pauze hadden.

De tocht via de Heikant naar Venhorst, langs de Midden Peelweg naar de Rips, langs de Stippen berg, weer naar de Midden Peelweg die blijven we volgen tot IJsselstein.  Vanhier uit fietsen we langs de Duits Militaire begraafplaats naar Griendtsveen.  Nu mogen we over het nieuwe weg dek langs de Helenavaart  naar Helenaveen fietsen.

Toeristische is het hier wel maar ook geen wonder, prachtig is het hier. We fietsen nu nog door de kleine Peel, de Grote Peel is ligt nog een stukje verder weg. Koffie/thee en Radler werd er besteld, buiten op het terras, waar veel meer mensen plaats genomen hadden. Bij  Hotel-Eetcafe In D’Ouwe Peel in het groenste dorp Helenaveen. Zo staat het op de vlag.

We zitten te bekomen,  onder de parasol. Even aansterken, voldoende vocht en wat eten, we zijn nog niet over de helft, wel een mooie pauze plek. De old timers , segways ( of iets wat er op lijkt), fietsers, Motors er komt hier van alles voorbij. Maar Albert vindt het tijd om te vertrekken, en de dames moeten mee.

En Peter Leidde het groepje fietsers via Brabantse wegen naar Volkel. Voor de pauze zijn we nog in Limburg geweest. Het was 10 over half zes. Een mooie tocht, zeker voor een volgend keer, en van een hel was geen sprake.

Strabrechtse Heide

Zaterdagmorgen 9 juni doet het prachtige fietsweer de C-rijders extra genieten van de natuurschoon die het Brabantse land ons biedt. Maar op de heenweg kruisen we ook bij Helmond met de zogenaamde moderne automotive-campus. Dan zijn daarna de bossen nabij Lierop/Someren met de vrolijk fluitende vogels een lust voor het oor.

Nabij kasteel Heeze worden op het terras van cafe de Zwaan de inmiddels dorstige kelen 'gesmeerd'. Probleemloos in een mooi passend tempo gaat de terugweg via Geldrop, Eindhoven, Nuenen, Breugel, Mariahout, Keldonk, Erp , de Knip naar Volkel waar iets voor half een de kerk in zicht is.

Gelezen: 508 keer

Gerelateerde items (op tag)

Populair

 • Maashorst Veldtoertocht Maashorst Veldtoertocht
  Maashorst Veldtoertocht, we zijn er klaar voor; start en pauze locatie ingericht en volledig uitgepijld. Laat de deelnemers maar komen…
 • Start2Bike Start2Bike
  Altijd al willen fietsen? Misschien fiets je zelf al maar wil je graag in groepsverband fietsen? In de maand april…
 • Club Kampioen 2019 Club Kampioen 2019
  Toine Foolen en Roland van den Berg titelhouders 2019 TWC Volkel Tijdens het TWC sportgala van vrijdagavond 8 november werden…
 • Tijdritten 2019 Tijdritten 2019
  Al de ingrediënten waren er voor een geslaagde tijdrit. Het was droog, een mooie tijd om te beginnen, de koffie…
 • Meer water dan gedacht… Meer water dan gedacht…
  Deze titel staat niet voor de regen die er steeds zacht gevallen is tijdens deze rit maar meer op de…