Deze pagina afdrukken
Blog

Zeemanskoren

Voor zaterdag 26 mei stond een lange tocht op het programma. Met 5 C renners werd om 08.30 uur gestart voor een 115 km lange tocht naar Heusden Vesting. Via de buitengebieden van Veghel, Schijndel, Gemonde, St.- Michielsgestel, Esch, Haren, Helvoirt, Loon op Zand, Drunen en Heesbeen vlogen we met de wind in de rug naar Heusden Vesting. Zij vieren dit jaar hun 700 jarig bestaan.

Toevallig vandaag een haven dag met zeemanskoren waardoor de koffie aangekleed werd met liederen als Ketelbinkie, Jan… Piet.. Joris en Corneel (nou… Joris en Corneel fietsen niet bij de Ceee) en zelfs Bloody Mary.

Terug was het een ander verhaal. We maakte ons op voor dik 50 km bikkelen tegen de wind en. Over de dijk naar Empel en dan via het Maximaal kanaal naar Rosmalen en daarna in een lijn naar huis. Zo rond de 100 km was het beste er wel af en zijn op een aangepast tempo naar huis getrapt. Met de langere pauze was een aankomsttijd van 13.40 uur helemaal niet gek.

Wegwagen

Zondag 27 mei 19 man en een vrouw (Maureen) aan het vertrek voor de Mook tocht, prachtig mooi weer en weinig wind. Vertrokken via de Industrielaan naar het oventje en langs Beers naar Molenhoek en op de Heumensebaan ons even lekker uitgeleefd via Groesbeek weer naar beneden tot Mook.

Voor de volgwagenchauffeur Cor had ik geen route uitgedraaid, met als gevolg dat Cor ons gedurende de rit kwijtraakte en in overleg met ons via de telefoon naar een bekend koffieadres is gegaan in Mook. Daar Cor weer opgepikt en verder naar Milsbeek, voorbij Milsbeek een extra lus genomen via de Aaldonksestraat naar Ven-Zelderheide, Ottersum, De Looi, naar de koffie bij de manege aan Het Heijderbos. 

Hier had ik voor de jongens en meisje koffie met appelgebak en slagroom geregeld omdat ik 25 jaar getrouw ben en snel jarig. Met een goed gevoel verder via Gennep, Rijkevoord, Lamperen, Odiliapeel en Volkel.

Een tip voor de volgende uitzetters; neem voor Cor een route beschrijving mee, dit voorkomt problemen met de volgauto.

Gelezen: 543 keer

Gerelateerde items (op tag)