Blog

Clevers

André had er een paar vrije middagen aan opgeofferd, om zijn tocht aan te passen. Hij krijgt de complimenten, bijna onherkenbaar. Met slechts negen fietsers waren we. Met zes voorrijders blijft er dan toch maar een heel kort staartje over.

Heerlijk lente weer, dat vonden de boeren ook er werd volop gras gemaaid. Dat droogt zo wel met zulke wind, ook de vlaggen die vanwege Bevrijdingsdag buiten hingen wapperen fier. De tocht ging via Venhorst naar Handel, de Mortel, Bakel, we kwamen langs de golfbaan in Millheeze , richting de Midden Peelweg, Vrede Peel, weg oversteken en via het fietspad richting Venraij. Deze keer niet door de stad maar we namen eerder een afslag, volgde deze weg tot aan Overloon. 

Zo'n 50 km hadden we gefietst, het grootste gedeelte van de tocht zit er al op. Wij waren aan koffie toe! Het was er druk bij Clevers, buiten het terras zat vol, gelukkig ging er net een clubje weg. Wij mochten van een meneer wel bij hem aanschuiven. Misschien vond hij het ook wel gezellig.

Het was ijsweer en daar zijn ze hier in gespecialiseerd. Ongelooflijk veel soorten en smaken, allerlei verschillende coupes kwamen voorbij. Wij komen hier de laatste tijd nogal eens. TWC Volkel is bij Cleevers wel bekend. De koffie/thee  met bonbon en borrel is altijd een traktatie. Deze keer hadden we het verdiend, we hebben flink tegen de wind in moeten trappen.

De weg naar huis was een feestje, bijna de hele tijd wind in de rug gehad. We fietsten in een mooi tempo naar Oploo, door de Bossen naar Wanroij, langs de Bergen. Hier was het al druk op de camping. Even waren we van de weg afgegaan vanwege een grote brede vrachtwagen, hiervoor was de weg te smal. Dit vinden we dan toch veiliger. Via Odiliapeel zijn we langs de bosrand naar Volkel gefietst. Kwart over vijf waren we bij de Wervel.

Rondje Oost Om

Hoe de route werkelijk heet weet ik niet maar de wegen die Jan, dit keer, aan elkaar geknoopt had tot een rit van 90 km was boven verwachting. Veel draaien en keren en achter ieder bocht weer wat leuks. Niet alleen de zon en de langzaam oplopende temperatuur deden de 11 aanwezige renners goed. Ook deze rit waarbij we heel veel van het Noordoosten van onze provincie en het zuiden van Gelderland te zien kregen.

De buitengebieden van kernen zoals Odiliapeel, Langenboom, Mill, Beers, Gassel, Linden, Overasselt, Balgoy, Niftrik, Wijchen, Hernen, Batenburg, Ravestein, Neerloon, Overlangel, Herpen, Schaijk, Nistelrode en Uden trokken aan ons voorbij. Na 45 km hadden we een welverdiende pauze bij de Hoogeerd.

Omstreeks 12.30 uur waren we weer in Volkel.

Gelezen: 67 keer

Populair

 • Moederdag Moederdag
  Op zondag 13 mei om half 9 stonden de B rijders klaar om de Vortum Mullem tocht te gaan fietsen.…
 • Flèche de Wallonie 2018 Flèche de Wallonie 2018
  Flèche de Wallonie staat bekend omwille van zijn uitdagende parcours. De ultieme 'challenge' is de heroïsche tocht van 214 km…
 • Clevers Clevers
  André had er een paar vrije middagen aan opgeofferd, om zijn tocht aan te passen. Hij krijgt de complimenten, bijna…
 • Regenjassen weer Regenjassen weer
  De B groep ging met een groep van ongeveer 18 man waaronder twee gastrijders en chauffeur Cor op pad. Mari…
 • Steven Rooks Challenge Steven Rooks Challenge
  De vierde vrije tocht stond op het programma. De Steven Rooks Challenge is een georganiseerde toertocht in het zuid Limburgse…