Deze pagina afdrukken
Blog

Regenjassen weer

De B groep ging met een groep van ongeveer 18 man waaronder twee gastrijders en chauffeur Cor op pad. Mari was er ook weer bij na een herstel van een voetblessure. Het dreigde te gaan regenen maar het bleef in eerste instantie nog droog met weinig wind.

We reden via Kloosterstraat, Heikantsepad binnendoor na de Middenpeelweg richting Elsendorp. Na ongeveer 1 km linksaf Keizersven. Geleidelijk aan begon het te regenen, we staken de Gemertseweg over via Westerbeek en Sieberie, Kuilenweg richting Venray. Via Merselo, Kleindorp, Grootdorp,, Haag, Ossendijk, Deurnsedijk en Ijsselsteinweg kwamen in Ijsselstein uit. We hadden inmiddels een lekke band gehad.

Bij café Roelandia in Ysselsteyn was onze pauzeplaats. Inmiddels was het weer droog geworden. In de pauze trakteerde Wim op kanokoeken want hij was jarig geweest. Die er na de eerste 50 km wel in gingen. Er werd een lang zal hij leven gezongen, na 2 keer een hoera nog een keer een Volkelse hoera. Daarna werd de terugtocht aanvaard.

De tocht werd vervolgd richting Bakel, Mortel, Gemert, Boekel, Volkel. We hadden onderweg nog 3 lekke banden meer. Het had onderweg nog wat geregend zodoende kwamen we met een nat pak weer in Volkel aan. De teller stond op 90 km. De tocht was verder goed verlopen.

Bessenbieder

Zaterdagochtend 28 april 4 renners (3 van de C groep en 1 van de B) aan de start voor een rit van 90 km in de richting van Siebengewald. Droog weer met temperatuurtje van zo'n 12-16 graden en een steeds sterker aantrekkende ZW wind.

Voor de pauze meestal wind in de rug, na de pauze meer zij en tegenwind. Pauze na 50 km op de golfbaan Bleijenbeek in Afferden. Mooi rustig in het restaurant; meeste golfers waren een wedstrijd aan het lopen.

Na de pauze over het veerpont Sambeek-Afferden richting Vortum Mullem. Op terugweg in verband met de wind meestal in formatie van 4 achter elkaar in een aangepast tempo zodat ieder tocht kan volbrengen.

Gelezen: 646 keer

Gerelateerde items (op tag)