Blog

Regenjassen weer

De B groep ging met een groep van ongeveer 18 man waaronder twee gastrijders en chauffeur Cor op pad. Mari was er ook weer bij na een herstel van een voetblessure. Het dreigde te gaan regenen maar het bleef in eerste instantie nog droog met weinig wind.

We reden via Kloosterstraat, Heikantsepad binnendoor na de Middenpeelweg richting Elsendorp. Na ongeveer 1 km linksaf Keizersven. Geleidelijk aan begon het te regenen, we staken de Gemertseweg over via Westerbeek en Sieberie, Kuilenweg richting Venray. Via Merselo, Kleindorp, Grootdorp,, Haag, Ossendijk, Deurnsedijk en Ijsselsteinweg kwamen in Ijsselstein uit. We hadden inmiddels een lekke band gehad.

Bij café Roelandia in Ysselsteyn was onze pauzeplaats. Inmiddels was het weer droog geworden. In de pauze trakteerde Wim op kanokoeken want hij was jarig geweest. Die er na de eerste 50 km wel in gingen. Er werd een lang zal hij leven gezongen, na 2 keer een hoera nog een keer een Volkelse hoera. Daarna werd de terugtocht aanvaard.

De tocht werd vervolgd richting Bakel, Mortel, Gemert, Boekel, Volkel. We hadden onderweg nog 3 lekke banden meer. Het had onderweg nog wat geregend zodoende kwamen we met een nat pak weer in Volkel aan. De teller stond op 90 km. De tocht was verder goed verlopen.

Bessenbieder

Zaterdagochtend 28 april 4 renners (3 van de C groep en 1 van de B) aan de start voor een rit van 90 km in de richting van Siebengewald. Droog weer met temperatuurtje van zo'n 12-16 graden en een steeds sterker aantrekkende ZW wind.

Voor de pauze meestal wind in de rug, na de pauze meer zij en tegenwind. Pauze na 50 km op de golfbaan Bleijenbeek in Afferden. Mooi rustig in het restaurant; meeste golfers waren een wedstrijd aan het lopen.

Na de pauze over het veerpont Sambeek-Afferden richting Vortum Mullem. Op terugweg in verband met de wind meestal in formatie van 4 achter elkaar in een aangepast tempo zodat ieder tocht kan volbrengen.

Gelezen: 220 keer

Gerelateerde items (op tag)

Populair

 • Effe noar Lith Effe noar Lith
  11 renners staan op zondagmorgen klaar om Effe naar Geffen te fietsen. In tegenstelling tot de laatste weken is het…
 • Posbank 2018 Posbank 2018
  Om zeven uur ’s morgens was het verzamelen bij Frank Verwegen. De temperatuurmeter stond op 13 graden en het was…
 • Zwem weer Zwem weer
  Als we tegen half elf bij Toos op de koffie komen, hebben we ruim 55 km op de teller staan.…
 • Nord Eifel tour Nord Eifel tour
  Vandaag zaterdag 28 juli staat de Nord Eifel tocht op het programma van de vrije tochten. Met 9 deelnemers: Toon…
 • De lachende vis De lachende vis
  Zaterdag 28 juli. Tropische temperaturen, volgens de krant krijgt het fietsen vandaag maar een 4. Onweersbuien zijn er voorspeld, en…