Blog

Steven Rooks Challenge

De vierde vrije tocht stond op het programma. De Steven Rooks Challenge is een georganiseerde toertocht in het zuid Limburgse heuvelland. Deze toertocht, waarbij de naamgever van deze tocht de gehele dag aanwezig is, start en eindigt bij parkhotel Valkenburg en heeft 2 afstanden 100 en 150 km. Het was dit jaar de 7e editie en er waren (bleek later) bijna 600 deelnemers.

De twc renners die deze uitdaging aangaan zijn: Jan Arts, Willem van den Berg, Henk van Boxtel, Erik van den Broek, Niel van Dijk, John van den Heuvel, Ton Jansen, Toon kuipers, Marc van der Locht, Joop Lourenssen, Piet van Maasakkers, Gerry Verstraten, Frank Verwegen en Gijs Wijdeveld.

We verzamelen tegen 6.00 uur bij huize Henk van Boxtel die had zijn auto met de mooie opgeknapte fiets aanhanger van TWC Volkel al klaar staan (die mocht sinds zijn opknap beurt voor de eerste keer weer mee). Na het laden van de fietsen, de nieuwe modellen (met steekassen) konden op de fietsdragers bij de andere auto’s, kon de reis beginnen.

Na een vlot begin was op het einde van de rit nog een toeristische weg omleiding voordat we om 8.00 uur aan kwamen op parkeerplaats het Geulpark schuin tegen over het park hotel. Er was genoeg plek om te parkeren en na het lossen van de fietsen en het omkleden werd er nog wat gegeten en gedronken en naar de start locatie gaan. Hier lagen de inschrijvingen allemaal klaar en na het vast zetten van de stuur en rug nummers gingen we met zijn allen op de foto met Steven Rooks onder de start en finish boog.

De route was met pijlen duidelijk aan gegeven zodat het ook niet mis kon gaan met het volgen van de route. Eerst in noordelijke richting over wegen die minder bekend waren maar wel diverse dorpskernen vermijden en zodoende goed om te fietsen. En in Limburg is niets vlak dus het bleef continu op en neer gaan met soms onverwachte korte steile klimmen waar je snel moest schakelen.

Nadat we de plaatsen Schinnen, Beek, Elsloo en Geulle gepasseerd waren ging het weer zuidelijk naar beneden om de langere en nog meer glooiende heuvels op te zoeken. Maar eerst was er na 45 km de eerste pauze plek in Meerssen bij gemeenschapshuis De Stip, hier kon men de bidons vullen en er lagen diverse energie repen en bollen er stond ook een fietsmaker met een service bus klaar voor pech gevallen.

Nadat de bidons gevuld waren gingen we weer verder en kregen we na 65 km de splitsing 100 en 150 km, 6 renners besloten de korte versie te volgen en de andere 8 om de lange te volgen. De korte versie kende maar een pauze stop, maar deze 6 waren niet voor een gat te vangen en besloten om in Wittem nog eens om extra te stoppen niet voor het klooster maar voor een terras met koffie en natuurlijk een Limburgse vlaaipunt en ik denk met slagroom!!!!

De andere 8 renners moesten nog wat langer door trappen om bij de volgende pauzeplek uit te komen dit was na 93 km tegenover hotel krijtland net voor de afdaling naar Epen. Hier was een parkeerplaats met uitzichtpunt op het Vijlerbos, die we niet veel later aan het bedwingen waren.

Na de afdaling ging het richting vaals terug naar Vijlen, Mechelen, Simpelveld en naar Eys. En net voor de klim van de Eyserbosweg kwamen de korte en de lange versie weer bij elkaar om dezelfde route te volgen richting Valkenburg om eerst nog via de dodemansweg de keuterberg op te fietsen daarna af te dalen naar Valkenburg en onderaan links af te slaan om als laatste de Cauberg naar boven te gaan en daarna via Sibbe af te dalen en te finishen bij parkhotel valkenburg.

Hier stond Steven Rooks de deelnemers nog te woord en kon men nog een herinnering op halen. We waren het er over eens dat het een zeer uitdagende tocht was en een goede voorbereiding voor de Waalse Pijl. Kort samen gevat; met prachtig fietsweer een uitdagende verrassende route gereden met soms een pittige hellingen en een lekker windje, niemand pech of malheur onderweg gehad, korte versie 109 km en ruim 1350 hm en lange versie 153 km en bijna 2300 hm.

Even later weer terug naar de auto’s om ons om te kleden en de spullen weer in te laden. De terugreis ging ook voorspoedig en we kwamen iets voor 17.30 uur in Volkel aan.

 

Gelezen: 874 keer

Gerelateerde items (op tag)

Populair