Blog

Wim zijn tocht

Vandaag is Wim een beetje de baas, wij moeten hem volgen. Hij had enkele plaatsnamen door gekregen van Andre, die heeft hij in grote lijnen aangehouden. Eigenlijk mogen hun met z’n drieën de tocht uitzetten, maar Andre en Peter hadden beide geen tijd. Zeventien fietsers vandaag, Marie Verwegen is onze gastrijder en tevens de veegwegen. De dop die van de bidon af viel werd door Marie opgeraapt.

Mooi weer vandaag, af en toe zon en weinig wind, steeds meer korte broeken en fietsshirts. Anne heeft nog geen tijd gehad om fietskleding te passen en heeft een fluoriserende oranje jas aan, wel zo veilig. Vanuit Volkel fietsen we via de Heikant naar Odiliapeel. We komen langs Van Schijndel waar Vera druk bezig was haar auto te wassen, die heeft vanmorgen al gefietst. Via de Midden Peelweg over en fietsen richting Wanroij, de Quayweg over naar Landhorst en komen uit Siberië, gaan richting Venlo maar nemen een afslag eerder zodat we niet door Venlo hoeven, wij fietsen via rustige wegen naar Overloon.

Genoeg kilometers, tijd voor pauze. Hier is het allesbehalve rustig, het terras zit vol bij Cleevers. Mooi weer en iedereen zin in een ijsje. Toch weten we nog enkele plaatsen te bemachtigen. Drie tafels, allemaal koffie/thee met bonbon en borrel. Wim en z’n Mien zitten er al voor de derde keer deze week, ze kunnen er geen genoeg van krijgen.

Ook de weg naar huis heeft Wim zo aangepast dat we zoveel mogelijk om de dorpen heen fietsen. Het is tien over vijf als we in Volkel aankomen. Peter en Andre zijn trots op Wim en bedanken hem voor deze mooie tocht.

Oisterwijk

Vandaag staat voor de matadoren de Amstel Gold op het programma. Wij, de B’s, doen het iets rustiger aan naar Oisterwijk. Met 20 maan in koers, ploegleider Mari (zonder oortjes) naast onze vast chauffeur Cor, zijn we er helemaal klaar voor. Ook 3 coureurs die een dag te voor de Hageland route hebben gereden, Phelicia, Bram en Toine: Chapeau!

Al snel in koers wordt er ‘lek lek lek’ geroepen, steentjes blijven plakken op de band met het natte wegdek, dus een ongelukje zit in een klein hoekje. Snel met frisse moed door, de koprijders hebben er zin in en zijn rap Veghel, Schijndel en Boxtel gepasseerd. In Oisterwijk worden we in het Boscafé getrakteerd op ‘eigen gebakken appelkaneelcake’. Maureen is jarig en het ‘Lang zal ze leven’ wordt in volle borst gezongen. Ondertussen maakt een fotografe een reportage van ons verblijf op het terras, binnenkort te bewonderen in folders en website van het Boscafé.

De koprijders hopen bij de terugweg op de wind in de rug, maar helaas, het zuidenwindje blaast ons regelmatig in de snoet. Ongedeerd bereiken we Volkel en kijken terug op een fraaie bloesemrijke tocht. Volgende keer graag wel iets minder paaltjes!

Op de koffie in Boxtel

Zaterdagochtend 14 april om 08.30uur staaner vijf renners aan de start voor een rit van de C groep van 85 km. Peter Rüpp heeft deze rit voorbereid. Een rit waarin lange rechte
stukken afgewisseld werden met kleurrijke natuur aan kronkelige paden.

Via het Bosche Broek naar Vught en Boxtel voor een heerlijke bak koffie. Na een vlekkeloze rit waren we om 11.50 uur terug in Volkel.

As. Zaterdag hebben we een uitdaging op het programma staan, de rit van 120 km naar de Achelse Kluis. Wij vertrekken om 08.30 uur en verwachte terugkomst in Volkel omstreeks 13.00 uur. Heb jij zin en tijd om een wat langere rit te fietsen in een aangepast tempo dan ben jij van harte welkom.

Gelezen: 781 keer

Gerelateerde items (op tag)

Populair