Blog

Hageland Classic 2018

14 april, 06:30 Schakelplein > weersvoorspelling, zonnig weer min. 8gr, max. 16gr matige wind uit het zuiden. De 20 deelnemers plus volwagenchauffeur verzamelde op het Schakelplein in Volkel om plaats te nemen in de 5 auto’s en de volgwagen-bus beschikbaar gesteld door van Roland van de berg, met als bestemming Mol om de Hageland Classic 2018 te rijden.

Na ongeveer een uur rijden kwam de colonne aan in de Kruisven in Mol. Bij het Technisch Instituut St. Paulus waar zich de start bevond pikte Theo Raijmakers gelijk de startbewijzen op, ondertussen maakte de deelnemers zich gereed om te gaan starten. 4 renners maakte zich klaar voor de 135 km rit, de overige 16 renners gingen de 155 km rit rijden. Op de pauze plekken (2x voor de 135 km en 3x voor de 155 km) zou Theo met de volgwagen verzamelen.

Om 08:10 had een ieder gebruik gemaakt van de sanitaire voorzieningen waarna de start van de tocht kon aanvangen. Na 500 m bleek Niel lek te hebben, deze werd gefixed, even later had ook Jan en lekke band, dit bleken later de enigste strubbelingen geweest te zijn tijdens de tocht. Het parcours was wat veranderd ten opzicht van vorige edities, waardoor de rit t/m de eerste pauze voor iedereen gelijk was.

Na 55 km gereden te hebben kwamen we aan op de pauze plaats in Tielt-Winge. De temperatuur was al flink opgelopen, waardoor de been en armstukken verwijderd werden en het restant van de rit gereden kon worden in korte broek. Na een vijftien tal minuten werd de tocht hervat. Zoals in ervaringen uit voorgaande edities bleek ook nu het nodig klimwerk in het 2e deel van de tocht verwerkt te zitten.

Wielertoeristen club WT Millegem had diverse klimmen in het glooiende landschap gevonden waardoor er voldoende hoogtemeters geklommen konden worden. Ook de 13,5% klim op de kasseistrook in Molenbeek was weer in het parcours opgenomen. Nadat deze bedwongen was arriveerden we na ± 100 km gereden te hebben in een paar groepjes op de 2e pauzeplaats in Wersbeek. In voorgaande edities kwam hier ook de 135 km route pauzeren, deze keer bleek de route zo gepland te zijn, dat de 135 km renners pas pauze hadden op de 3e pauze plaats.

Na koffie gedronken te hebben werden de fietsen weer gepakt en de tocht vervolgt door het glooiende landschap. Op weg naar Schoot (op 135 km) waar de laatste pauze plek zich bevond. Toen we hier aankwamen vertrokken hier net de 135 km renners op weg naar de finish in Mol. Zodra alle 155 km rijders gearriveerd waren werd er in één groep teruggereden naar Mol, waar Theo de renners op stond te wachten.

Snel omkleden en de fietsen op de wagen zetten zodat er een lekker bruin bierke gedronken kon worden. Omdat het de 20ste editie van de Hageland Classic betrof had de organisatie voor iedere deelnemer een stuk gebak geregeld, deze vonden gretig aftrek. Het enigste wat nog resteerde was de terugreis naar Volkel.

Om 17:15 arriveerde we hier weer terug, waarbij er terug gekeken kon worden op een zeer geslaagde Hageland Classic 2018.

Gelezen: 604 keer

Gerelateerde items (op tag)

Populair