Blog

Lang leve Cor

Op zondagmorgen 2 april verzamelen zich 20 B renners voor de sporthal. Toerleider Mari, die na een blessure weer voor het eerst meegaat, vraagt de voorrijders de snelheid te matigen en rekening te houden met de nieuwkomers en de renners die nog maar enkele ritten gereden hebben van wegen het slechte weer van de afgelopen tijd.

Om half 9 word het startsignaal gegeven voor de 76 km lange Maaslandtocht. We rijden via de Antoniusstraat, Zeelandsedijk, Millsebaan, Trendsedijk waar de eerste lek gereden wordt, omdat de renner een nieuwe fiets heeft met schijfremmen kan er geen reservewiel gestoken worden en moet de band in de volgauto gerepareerd worden. Via Zeeland Reek Grave en Escharen bereiken we de Maasdijk en vervolgen we onze weg richting Linden. Via de brug over de A73 en Heumen komen we op de Vosseneindseweg waar de 4 kasseistroken vervangen zijn door lekker lopende drempels.

Het koffieadres is bij restaurant Sint Walrick waar we altijd hartelijk welkom zijn. Hier word het gebruikelijke "lang zal hij leven”, gezongen voor onze volgwagenchauffeur Cor die afgelopen week jarig was, de koeken laten zich, evenals de koffie, goed smaken.

We vervolgen onze tocht via het natuurgebied Boskant, Balgoy en de Maasdijk naar de Maasbrug bij Ravenstein waar na de afdaling de tweede lek gereden word, na een snelle wielwissel vervolgen we de tocht richting Neerloon over de Maasdijk richting Reek. Via Schaijk, Zeelandsedreef, Zevenhuis, Belgenlaan, Industrielaan en Liesentstraat gaan we via de Wisselstraat naar sporthal De Wervel.

Mari bedankt namens de groep de voorrijders voor het mooie gemiddelde en, op de momenten dat het nodig was, aanpassen van de snelheid zodat we allemaal erg genoten hebben van een mooie en goed voorbereide tocht.

De Dorpsherberg

Paasweekend, de jeugd is massaal naar Schijndel vertrokken voor Paaspop. Wij mogen niet meer mee, dan gaan we maar een stukje fietsen. Deze keer waren de dames met z’n dertienen, een mooi clubje, met uitzetters waren Jeanne en Marij.

We fietsten naar de Biesthoek, Goor, Erp, Keldonk, Hool, Zijtaart, Veghel. Hier volgde wij het fietspad langs de A50 naar St. Oedenrode. Door het dorp, druk goed opletten achter elkaar, hoeven we niet over de kasseien te fietsen maar ernaast, toch iets prettiger. Eenmaal weer op het fietspad fietsten we langs Boskant, naar Liempde.

De traditionele Boerenmert is tweede Paasdag in Liempde. Tenten, kermisattracties staan er klaar voor. In de dorpsherberg waar wij onze pauze hebben is het nog rustig. En de uitbater zorgt snel voor een kopje koffie/thee met toetje. Wim is ook helemaal in z’n nopjes hij krijgt bij z’n chocolade melk zomaar slagroom. Een tweede kopje thee blijft lastig, maar er zijn koffiedrinkers bij die heel goed hete koffie kunnen drinken. Doen de jas aan, zetten de helm op, ze zijn niet meer te houden, daar zit je dan met je hete thee!

We zijn weer compleet, daar gaan we weer. Via Olland, langs de Golf en Country Course St. Oedenrode naar Eerde. Vanuit Veghel werd er naar Volkel gefietst. Het was mooi fietsweer, weinig wind, af en toe zon. Fijne route vandaag, goed te volgen voor iedereen.

Bavaria

Op zaterdagochtend 31 maart 2018 staan 5 renners klaar voor een rit met de C groep van 70 km naar Lieshout voor een kop koffie in het Bavaria cafe. Het weer was prima, wat koud bij de start maar verder zonovergoten.

Door 2 lekke banden was de aankomsttijd net na 12 uur.

Gelezen: 169 keer

Populair

 • Oisterwijk Oisterwijk
  Een nieuwe tocht voor de D groep. Theo, Marij en Jeanne hebben de voorbereidingen gedaan voor deze tocht. Wij zijn…
 • verdwaasd verdwaasd
  Op zondag 1 juli staan om 8.30 uur 14 rijders te popelen om met dit mooie weer de Griendsveentocht te…
 • Giro di KiKa Giro di KiKa
  Voor we vertrokken kregen we thuis via de app, foto’s van Albert van Maasakkers over de Giro di Kika fietsers.…
 • Oaw knuet Oaw knuet
  Vorige week Peter, vandaag is de beurt aan Leny, toevallig na elkaar. Lekker fietsweer iets meer wind dan vorige week,…
 • Jean Nelissen Classic 2018 Jean Nelissen Classic 2018
  Op 22 januari appt Frank Verwegen; heb mij zelf vanavond al ingeschreven voor de Jean Nelissen Classic dus nu kan…