Blog

Koningsrit 2021

We mogen weer.

Het begon al een beetje te wennen om vanaf het begin van het nieuwe seizoen de wekelijkse tocht die op de kalender stond om die op zaterdagavond in de fietsnavigatie te zetten. Zodat die zondagsmorgens alleen of in een tweetal gereden kon worden. Dit hebben vele leden wekelijks gedaan om toch de nodige kilometers te maken.

En dat is toch wel nodig want vandaag tweede pinksterdag mogen we weer als groep onze wekelijkse tochten gaan hervatten en stond voor ons de koningsrit op het programma. Er stonden vanochtend klokslag 8.00 uur 7 renners klaar om aan deze rit te beginnen, onder leiding van onze nieuwe toerleider Wiel Donkers en de uitzetters van vandaag Gerry en Frank. Gerry had er extra zin in want hij had de route eerste pinksterdag ook al gereden.

Het was droog en met de wind in de rug waren we zo in Molenhoek om aan de eerste beklimming te beginnen bij jachtslot Mookerheide en via het nieuwe brede fietspad naar Groesbeek. Daar zijn we via stekkenberg naar de Wylerbaan en het bekende Duits Boerke gereden. De oude kleefsebaan op naar tivoli en dan dalen we 3 maal de Van Randwijckweg af om via Beek-Ubbergen eerst via de Jan Dommer van Poldersveldtweg dan de oude holleweg en als laatste de nieuwe holleweg omhoog te rijden.

Het begon een beetje te druppelen toen we via de zevenheuvelenweg en de afdaling van de derdebaan naar het koffieadres gingen De Oude Molen. Hier konden we weer op het buiten terras genieten van de koffie en thee die we inmiddels wel verdiend hadden.

Na de koffiestop gingen we via klein america richting Milsbeek de maasbrug bij Gennep, Beugen, Haps en Wanroij richting huis met lichte regen en tegenwind als extra tegenstander. Bij Wanroij werd besloten om het laatste stuk wat te wijzigen om het slechte fietspad te omzeilen langs de Noordstraat, zijn we langs de camping De Bergen naar Landhorst, Venhorst en via de nieuw geasfalteerde Noordstraat naar Volkel gereden.

Hier kwamen we na 104 km 700 hm. en 3 lekke banden om 12.45 uur aan. Het was goed en gezellig om als groep weer te mogen rijden.

Met sportieve fietsgroet.

Gelezen: 165 keer

Gerelateerde items (op tag)

Populair

logo

Toer Wieler Club Volkel.