Blog

Onwennig

Rit 4 op 4 juli 2020; Richting St.-Walrick

Het is een raar moment. Na een periode van bijna 4 maanden staan we weer bij elkaar voor een clubtocht. We kennen elkaar allemaal. Maar de meeste hebben elkaar weinig gezien, niet of nauwelijks gesproken. Wat een vreemde tijd.

De hernieuwde kennismaking is schoorvoetend wat voorzichtig. Vooral aftasten hoe iedereen hier mee omgaat. Maar vooral nieuwsgierige vragen naar het wel en wee van iedereen in de afgelopen tijd.

Om 08.30 uur staan 12 renners van C en D klaar voor een rit van 68km…in juli !?… 7 rijders van de C groep en 5 van de D groep. Volgens afspraak bij meer dan 10 splitsen. Dus een van 5 en een van 7 rijders.

Vraag: Hoe is het met iedereen?

Volgende vraag: Hoe staat het met ieders conditie en hoe kan iedereen meerijden zonder in problemen te raken.

Volgende vraag: Welke rit… die van de D. Samen in 2 groepen met ruimte achter elkaar aan of ieder een eigen rit. Keuze:één rit met gescheiden groepen.

Volgende vraag: is de pauze plek berekend op deze groep? Ja…St-Walrick is geregeld tot 10 personen…maar zij maakten geen bezwaar tegen 12. Met stoelen schuiven is in orde. De tafels blijven op hun plaats. Dus 3 groepjes van 4 aan de koffie.

Het eerste deel van de St.-Walricktocht ging erg lekker. Wind in de rug en rustig peddelend en praten naar de pauze. Na de pauze is de groep wat gemixt naar een snellere en rustiger groep omdat een van de rijders vroeg terug thuis moest zijn door verplichtingen elders. De wind deed zijn best en regen deed nog een duit in het zakje. Uiteindelijk zijn beide groepen om 11.40 en 12.00 uur veilig in Volkel teruggekeerd.

We kunnen terugkijken op een geslaagde hervatting van het wielerseizoen. De aanwezige C en D groepsleden hebben afgesproken om in de komende weken dezelfde ritten te rijden met eventuele splitsing en de afstanden met 5 km op te bouwen naar 90 km.

Gelezen: 156 keer

Populair