Blog

Openingsritten 2020

Schrikkeldag en start van het seizoen voor de D groep van TWC Volkel.

De afgelopen weken was er veel wind en regen en deze zaterdag was niet anders, 11 fietsers, 7 dames en 4 heren, die deze eerste tocht aandurfden; echte diehards. Eerst nog even op de foto; Marijke wilde dat graag want vorig jaar stond ze er niet op.

We vertrokken met droog weer en een flinke wind recht in onze snoet richting de Hoge Randweg. Via Mariaheide naar Vorstenbosch richting Dinther. Langs Schansoord in Heeswijk richting
Berlicum. We voelden wat druppels en Albert was zo slim om aan te geven dat het tijd werd om de regenjassen aan te doen.

We hadden ze net aan en toen viel de regen met bakken uit de lucht. De wind trok ook flink aan. Niet alleen van voren maar ook van opzij, dus goed je stuur vasthouden zodat je niet van de weg af werd geblazen. Het water liep bij iedereen in de linker schoen.

In Berlicum over de Zuid Willemsvaart en toen was die windkracht 5 wel lekker. Met de wind schuin van achter, het fijne fietspad langs het kanaal fietsen richting Veghel. Dat was wel te doen. De weilanden stonden er nat bij. Iedereen had zin in koffie/ thee/chocomelk, dus bij de afslag Schijndel wist iedereen, we zijn bijna bij de pauzeplaats. De Schaapskooi in het Wijbosch Broek. Wim kreeg weer zijn slagroom in een apart schaaltje; wat wordt hij weer verwend.

Bij de Schaapskooi stond het gebak klaar; een traktatie van de club. De keuze was reuze: monchou, cheese cake, appeltaart of worteltaart. Deze laatste lekkernij lieten we over aan de konijnen. Het was er rustig. We waren ook nog geen fietsers tegen gekomen. Tja, hoe zou dit toch komen?

Na de pauze was het droog en vertrokken we richting Veghel. We waren snel op het industrieterrein en via Veghel-Zuid fietsten we terug naar Volkel. We hielden het echter niet droog. Het regende pijpenstelen en daarom vielen er steeds renners af, die rechtstreeks naar huis fietsten.

Deze 52 km lange rit naar de Schaapskooi was net als vorig jaar eentje waarbij de weergoden ons niet gunstig gezind waren maar uiteindelijk waren we weer ongedeerd in Volkel en gingen snel naar de warme douche of het warme bad.

Onze Herman?

Zaterdagavond: Ping,ping WhatsApp, het is Herman en inderdaad we vertrekken morgenvroeg om 9.00 uur. Hetzij hem vergeven omdat hij nog niet zo heel lang lid is. Zowel de A als de B vertrekken op
dit tijdstip. Al met al een gezellige drukte nabij het Schakelplein.

Omdat onze voorzitter John vandaag verhinderd is doet vicevoorzitter Gijs een kort woord van welkom. Hij wenst ons een goed en veilig fietsseizoen toe.

We vertrekken de A linksaf, de B rechtsaf. Met een stevige bries tegen gaan we van start. Over rustige wegen naar de pauzeplaats bij Het Venster in Vinkel. Je kunt wel zien dat er vele toer wieler clubs op 1 maart weer van start gaan. Even voor onze pauzeplaats komen we namelijk een 4 tal clubs tegen en bij de pauze zit de gehele Boekelse fietsclub. Zij hebben het blijkbaar nog wat drukker dan wij en zijn snel weer vertrokken.

Kees, natuurlijk ook weer van de partij en omdat hij penningmeester af is het vanaf nu geen enkel probleem dat vanuit de clubkas koffie met gebak wordt betaald. Voor ons ook gemakkelijk hoeven we geen toestemming meer te vragen en sturen de rekening eventjes door. Met behulp van sociaal media is dit tegenwoordig geen enkel probleem. Wat echter nog niet digitaal geregeld is, dat als er 2 groepen ieder in een andere richting vertrekken je er zelf op moet letten met welke groep je meegaat. Zodoende gaat onze Herman vrolijk met de B op stap. Achteraf hoorde ik het volgende: Hij heeft dit in eerste instantie niet in de gaten en denkt dat hij naast een nieuw lid fietst. Vraagt aan hem of deze al lang lid is. Deze geeft aan dat hij nog maar 25 jaar mee fietst en dan valt bij Herman het kwartje. Wat wij als A-rijders onderweg al vermoedden was inderdaad ook geschiedt.

Onze volgwagenchauffeur Theo is ook weer van de partij die Joop als bijrijder heeft. Laatstgenoemde heeft momenteel lichamelijke klachten en is daardoor voor onbekende tijd uit de running. Hopelijk voor niet al te lange tijd.

Afijn, na de pauze fietsen we gestaag weer richting Volkel. Even na twaalf uur komen zowel A als B weer tegelijk bij het Schakelplein aan. Met enkele leden van de A gaan we nog even naar de Brabantse Hoeve voor een korte nabespreking. Herman gaat eerst even thuis aan vriendin vragen of hij ook nog even mee mag en sluit alsnog aan. De mazzelaar is ie toch nog met wat A leden op stap geweest.

Al met al een geslaagde tocht met een 16 eigenlijk 17 tal A-rijders op pad.

Grave om te beginnen

De eerste rit van dit wielerseizoen van de C groep is een feit en wel op schrikkeldag. Een prima opkomst met 7 C leden 1 D en 1 B rijder. Jan heeft de eerste tocht rustig opgebouwd zodat iedereen meekan en de zin in fietsen weer kan groeien. En kort welkomswoord een fiets en helmcheck en weg zijn we.

Tijdens de pauze hebben we kunnen genieten van een stukje gebak met de complimenten van TWC Volkel, met dank. Na een winderige, droge soms zonnige tocht van 58 km kwamen we weer in Volkel aan.

Gelezen: 308 keer

Gerelateerde items (op tag)

Populair