Blog

Postel 2018

Het was de tweede vrije tocht van dit seizoen, maar werd de eerste. ’s Morgens om 07:30 uur druppelde de 18 deelnemers bij Frank Verwegen binnen. Zelfs “Gerry van de Broek” was mooi op tijd.

De volgwagen van Frank stond al klaar met bestuurder Theo van de Berg. Er werd voor het eerst gebruik gemaakt van de motornavigatie van Sven Verbeek. Deze had een groter scherm en daardoor beter afleesbaar voor de bestuurder.

Nog even een groepsfoto voor het archief en het peloton kon vertrekken. Na 500 meter de eerste stop, het wiel van Piet stond er scheef in. Vlug een reserve wiel erin en het probleem was opgelost. De dikke handschoenen en overschoenen konden we goed aan hebben.

In Best ging het even mis met de volgwagen. Maar even telefonisch contact met Theo en het probleem was opgelost. In Oirschot zou hij de route weer oppikken om vervolgens de echte Kempen in te gaan. We passeerde de plaatsjes, Ooselt-Westelbeers, Neetelsel, Reusel om vervolgens over de A67 te fietsen en zodoende in België te arriveren. Daar kwamen langs de bekende abdij van Postel Hier woonde in 2017 nog 19 paters en broeders.

Nog een kilometer of 5 verder en we kwamen op onze koffieplaats aan. Net op de grens van België en Nederland lag n.l. Herberg in Het Wilde Zwijn. Een bijzondere locatie. Op de grond lag het vol met de schillen van pel pinda’s, het was net geen “zwijnenstal”. Zodra we zaten kregen we op elke tafel pel pinda’s geserveerd. Ja de schil mocht gewoon op de grond gegooid worden. De Herberg deed zijn naam wel eer aan want tegen de muren waren vele koppen van everzwijnen opgehangen.

Het was daar een gezellig onderkomen. Vooral toen Frank de hele rekening van Koffie/thee met vla betaalde. Er was nog even geprobeerd om de rekening door de penningmeester van TWC te laten betalen, omdat het de eerste vrije tocht was. Maar hier trapte Kees niet in.

Om 11:00 uur werd er weer gestart voor de tweede helft van de tocht. We passeerde recreatie park Ter Spegelt, een van de vele campings in Bergeijk. Hierna ging het richting Hapert, Hoogeloon en Vessem. In Vessem kwamen we langs navigatiewinkel Wait Point. Hier hebben vele TWC’ers hun navigatie gekocht. Hierna fietste we door een bosrijk gebied om uit eindelijk achter uit te komen bij Eindhoven Airport, om uiteindelijk bij het Beatrixkanaal uit te komen.

Nog even langs de werkplek van Wiel Donkers de Generaal Majoor De Ruyter van Steveninck Kazerne. Om uiteindelijk langs Batadorp te fietsen en verder parallel met het Wilhelmina kanaal. Nog even langs Decathlon in Best en de Rendac in Son daarna twee keer de brug over om vervolgens in een strak tempo naar Lieshout te gaan. Daar stond Theo met de volgwagen op ons te wachten. Nog even door Lieshout, Beek en Donk en Boerdonk en via de Cokse hoeve naar het noorden naar Boekel. We passeerde nog even de uithoeken Neerbroek, den Elzen en de Biesthoek om te eindigen om 13:45 uur in de Kloosterstraat bij Frank en Willeke Verwegen.

Theo werd bedankt als volgwagenchauffeur en iedereen was enthousiast over de route en de goede voorbereiding.

Gelezen: 319 keer

Gerelateerde items (op tag)

Populair

 • Maashorst Veldtoertocht Volkel Maashorst Veldtoertocht Volkel
  TWC Volkel houdt op zondag 10 februari wederom de Volkelse veldtoertocht in de bosrijke Maashorst in de omgeving van Uden,…
 • Kampioenschap 2018 Kampioenschap 2018
  Martien van Tiel en Jan van Schijndel titelhouders 2018 TWC Volkel Een gezellige TWC Fahrrad Party sloot op vrijdagavond 9…
 • Laatste rit Laatste rit
  Dit is alweer de laatste tocht van 2018 op de tijdritten na. De tocht van ongeveer 82 km kan worden…
 • De 2 gebroeders De 2 gebroeders
  Er stond een hele groep fietsers op het schakelplein. Heel mooi weer en herfst vakantie. Mieke kwam nog even verslag…
 • Georganiseerde dag 2018 Georganiseerde dag 2018
  De georganiseerde dag was er een die voor de eerste keer anders was dan dat we gewend waren. Het was…